Strang, Jan. Tammisalo – paratiisi meren äärellä : Tammisalon kaupunginosan sekä sitä ympäröivien vesien ja rantojen historiaa Näytä suurempana

Strang, Jan. Tammisalo – paratiisi meren äärellä : Tammisalon kaupunginosan sekä sitä ympäröivien vesien ja rantojen historiaa

978-952-91-2928-7

Uusi tuote

Strang, Jan. Tammisalo – paratiisi meren äärellä : Tammisalon kaupunginosan sekä sitä ympäröivien vesien ja rantojen historiaa / muut kirjoittajat: Veijo Meri, Kai Laitinen, Helmi Leinonen. – 2. painos. – Helsinki, Tammisaloseura ry, 2013. - Kirjaa myy Tammisaloseura (katso kirjan kuvausta).

Tiedot

Tiedot

Strang, Jan. Tammisalo – paratiisi meren äärellä : Tammisalon kaupunginosan sekä sitä ympäröivien vesien ja rantojen historiaa / muut kirjoittajat: Veijo Meri, Kai Laitinen, Helmi Leinonen. – 2. painos. – Helsinki, Tammisaloseura ry, 2013 (1.p. Tammisalolaisten yhdistys ry, 2001). – 398 s. Noin 170 kuvaa ja karttaa. 24 cm. – Lankasidottu koviin kansiin.

Kirja kertoo Tammisalon kaupunginosan historian ohella paljon ennen julkaisematonta mielenkiintoista tietoa niin Herttoniemen ja Laajasalon kylien kuin koko Itä-Helsingin rannikkoseudun menneisyydestä. Kirjassa kerrotaan tapahtumista ison vihan ja myöhempien sotien aikoina, kanavista, vesiväylistä, teistä, maanomistusoloista, vanhasta kylä- ja huvila-asutuksesta sekä esikaupunkiasutuksen synnystä. Toista yhtä hyvää tietolähdettä Itä-Helsingin menneisyyteen ei ole.

Kirjan esipuheessa Helmi Leinonen siteeraa kustantajan käsikirjoituksesta saamia arvioita seuraavasti: "Työn toimituksellisena ja tieteellisenä valvojana toiminut professori Kai Laitinen antoi käsikirjoituksesta pitkän ja seikkaperäisen puoltavan lausunnon. Hän kirjoitti mm: 'Yleisvaikutelma käsikirjoituksesta on myönteinen: tuloksena on todellinen tutkimus, tavatonta työmäärää ja asiantuntemusta edellyttänyt yleisesitys, jonka lukemattomat yksityiskohdat on näköjään tarkasti dokumentoitu siinä voi sanoa olevan lähes jokaiselle lukijalle jotain kiinnostavaa ja pohtimisen arvoista.' Toisen asiantuntija-arvion yhdistys sai, kun käsikirjoituksen niin ikään lukenut kirjailija Veijo Meri palautti sen saatteella: 'Se on hyvä kirja. Sain tietää kaiken, mitä olen halunnut tietää ja yhtä paljon sellaista, jota en ole tiennyt toivoa'. Tekstinäyte täällä (Tammisaloa ympäröivien kanavien historiaa).

Kirjan toinen painos ilmestyi elokuussa 2013. Sitä  myy kustantaja Tammisaloseura ry täällä.

.