Strang, Jan. Antikvariaateillakin on kohtalonsa : Suomen antikvaarisen kirjakaupan historia Näytä suurempana

Strang, Jan. Antikvariaateillakin on kohtalonsa : Suomen antikvaarisen kirjakaupan historia

951-98135-0-0

Uusi tuote

Strang, Jan. Antikvariaateillakin on kohtalonsa : Suomen antikvaarisen kirjakaupan historia. – Helsinki : Antiikki-Kirja, 1999. – 271 s. kuv. 26 cm. Kangaskannet. - Kirja on loppuunmyyty.

Tiedot

Tiedot

Strang, Jan. Antikvariaateillakin on kohtalonsa : Suomen antikvaarisen kirjakaupan historia. – Helsinki : Antiikki-Kirja, 1999. – 271 s. kuv. 26 cm. Kangaskannet.

Antikvariaatti on vanhojen kirjojen ja muiden vanhojen painotuotteiden kauppa. Ammattimaisesti tätä kauppaa on Suomessa harjoitettu yli 150 vuotta. Toimiala on pieni. Alan yritykset ovat pieniä ja niitä on vähän. Näin on ollut aina. Tällä pienellä toimialalla on kuitenkin ollut kiehtovuutta, joka on houkutellut varsin oppinuttakin väkeä kauppiaan uralle. Tohtoreita, maistereita, kirjailijoita, kirjankustantajia ja monia muita intellektuelleja on ryhtynyt antikvaarisiksi kirjakauppiaiksi. Antikvaareja ovat olleet muun muassa: "Suomen kansatieteen isä" ja "Karjalan kruunaamaton kuningas" Theodor Schvindt, "Suomen ensimmäinen amatööriatleetti" J.K. Lindstedt, aikansa suurkustantajat J.W. Lillja ja G.W. Edlund, kirjailijat Yrjö Weijola, L.A. Salava ja Pentti Holappa, historiantutkijat Arne Jörgensen ja V.J. Kallio, teatterikriitikko Eric Olsoni.

Kirja kertoo Suomen antikvaarisen kirjakaupan historian sen alusta näihin päiviin. Pääosassa ovat yksittäiset kirjakaupat ja kauppiaat. Useimmista kaupoista kirjassa on oma kronikkansa. Mukana on myös paljon kaskuja ja kertomuksia värikkäistä kauppiaspersoonista ja heidän asiakkaistaan. Kirjan tekijä palkittiin teoksesta Vuoden kirjatoukka -palkinnolla vuonna 1999. - Kirjan painos on loppuunmyyty. Kirjaa voi lainata kirjastoista tai kysyä antikvariaateista.